Tájékoztató a kiskorú gyermekek az Interneten megjelenő káros tartalmaktól és
a nem kívánatos tevékenységektől való védelméről.

 

Milyen veszélyek leselkednek kiskorú gyermekére, ha felügyelet nélkül használja az Internetet?

Olyan tartalmakhoz férhet hozzá, amelyek károsan befolyásolhatja fejlődését (erőszak, a szexualitás közvetlen, naturális ábrázolása, hirdetés, online játékok, szerencsejáték, drog, fegyver, alkohol, szex, warez, hack stb.);

Olyan tevékenységet végezhet, ami veszélyes lehet saját magára, családjára, stb. (közzétesz, megoszt személyes adatokat, bankszámlaszámot, telefonszámot, e-mail címet, jelszavat vagy illegális tartalmakat tölt fel vagy le);

Nem biztonságos tartalmakhoz fér hozzá és nyit meg, (egyes internetes oldalak, e-mailek és azok mellékletei) amelyek vírusokat vagy kéretlen levél szemetet tartalmaznak ezzel megfertőzik az eszközt, amely hibás működésének következtében részévé válhatnak a fertőzés tovább terjesztésének.

Felhívjuk a tisztelt Internet Előfizető figyelmét a kiskorú gyermekek felügyelet nélküli Internet használata során a rájuk leselkedő veszélyek elkerülése érdekében valamely védelmi megoldás alkalmazására!

A kiskorúak védelmét szolgáló szűrőszoftverek otthoni, ingyenesen használható változatai az alábbi linkekről ingyenesen letölthetőek:

Norton Family

Microsoft Windows Családbiztonsági Beállítások

Dolphin Knight

Mit biztosítanak a gyermekvédelmi szűrőszoftverek?

Nyomon követi az összes webhelyet, amelyet a gyermekei meglátogatnak számítógépükön, Mac vagy Android rendszerű mobilkészülékükön, és letilthat adott webhelyeket vagy webhelytípusokat.

Megmutatja, hogyan jelennek meg gyermekei a közösségi oldalakon, beleértve az általuk használt nevet, életkort és profilképet.

Megtudhatja, gyermekei milyen szavak és kifejezések segítségével keresnek az interneten, és lehetővé teszi, hogy kiszűrje a számukra nem megfelelő tartalmakat.

Segítségével megakadályozhatja, hogy gyermekei bizalmas személyes adatokat osszanak meg az interneten, beleértve a telefonszámot, a társadalombiztosítási azonosítót és az e-mail címet.

Megtudhatja, mennyi időt töltenek gyermekei az interneten, és időkorlátok segítségével meghatározhatja, mennyi időt tölthetnek számítógépezéssel. A számítógép-használatot akár a nap adott óráira vagy a hét bizonyos napjaira is korlátozhatja.

Automatikusan riasztást küld e-mailben, amikor a gyermekei nem törődnek egy figyelmeztetéssel, vagy megkísérelnek meglátogatni egy tiltott webhelyet.

Lehetővé teszi, hogy felügyelje gyermekei iPhone®, iPad® vagy Android™ mobil eszközökön végzett online tevékenységeit, és hogy megváltoztassa a beállításokat akkor is, ha éppen úton van.

Médiapartnereink:

Körzeti televízió